Τα μυστικά για να διαλέξεις σωστά ένα ψηλό centerpiece

Με αφορμή μια από τις πιο όμορφες δεξιώσεις που φιλοξενήσαμε στο κτήμα Χατζηδάκη στα μέσα του περασμένου Σεπτέμβρη, θέλουμε να σου αποκαλύψουμε τα μυστικά για να διαλέξεις σωστά ένα ψηλό centerpiece.

Κατ’ αρχάς είναι βασικό να εξετάσεις αν ταιριάζει ένα ψηλό centerpiece στον χώρο που γίνεται η δεξίωση

Εφόσον η δεξίωση γίνεται σε ανοιχτό χώρο, όπως η δεξίωση που σου παρουσιάζουμε στο κτήμα Χατζηδάκη, τα ψηλά centerpieces μπορούν άνετα να χρησιμοποιηθούν  στα τραπέζια και να δώσουν μια εκλεπτυσμένη και ταυτόχρονα πλούσια εικόνα ως τελικό αποτέλεσμα. Θα πρέπει βέβαια να εξασφαλίζεται η σταθερότητά τους από τους ειδικούς, ιδιαίτερα αν οι συνθήκες του καιρού δεν είναι ευνοϊκές τη συγκεκριμένη μέρα.

Το κτήμα Χατζηδάκη σε δεξίωση γάμου με ψηλά centerpieces
Το κτήμα Χατζηδάκη στρωμένο σε δεξίωση γάμου με ψηλό κεντρικό στολισμό για τα τραπέζια
Σε στυλ καταρράκτη, τα ψηλά centerpieces δείχνουν εντυπωσιακά
Σε στυλ καταρράκτη, τα ψηλά centerpieces δείχνουν εντυπωσιακά
Το ύψος του κεντρικού στολισμού των τραπεζιών δεν εμποδίζει την ορατότητα μεταξύ των τραπεζιών
Το ύψος του κεντρικού στολισμού των τραπεζιών δεν εμποδίζει την ορατότητα μεταξύ των τραπεζιών

Αν η δεξίωση γίνεται σε κάποια αίθουσα και γενικά σε κάποιο κλειστό χώρο θα πρέπει να ικανοποιούνται ορισμένες βασικές προϋποθέσεις που θα σε οδηγήσουν στην απόφαση να διαλέξεις ή όχι ψηλά centerpieces για τον στολισμό των τραπεζιών. Για παράδειγμα σε μια χαμηλοτάβανη αίθουσα, όπως είναι μερικές αίθουσες ξενοδοχείων που βρίσκονται σε ημιωρόφους, δεν σου προτείνουμε να χρησιμοποιήσεις μεγάλου ύψους κεντρικό στολισμό για τα τραπέζια. Το αποτέλεσμα θα είναι πολύ φορτωμένο και αποπνικτικό κατά μια έννοια. Το ίδιο ισχύει και για έναν κλειστό χώρο με μεγάλους και χαμηλούς πολυελαίους, καθώς και σε αίθουσες με μικρές διαστάσεις και με βαριά διακόσμηση στους τοίχους. Αντίθετα, όταν είσαι σε μια αίθουσα με “αέρα” και σε διαστάσεις εμβαδού και σε ύψος, όπως είναι και η αίθουσα του κτήματος Χατζηδάκη, μπορείς άφοβα να διαλέξεις για την κεντρική διακόσμηση των τραπεζιών και κάποιο ψηλό centerpiece, αν σου αρέσει ως επιλογή.

Το ύψος και η περίμετρος του centerpiece παίζουν σημαντικό ρόλο

Η διακόσμηση των τραπεζιών της δεξίωσης δεν είναι μόνο θέμα αισθητικής. Ο στολισμός πρέπει να είναι τέτοιος που να επιτρέπει την ανεμπόδιστη διαδικασία του γεύματος, καθώς και την επικοινωνία μεταξύ των καλεσμένων που κάθονται στο τραπέζι.

Έτσι, λοιπόν, το εμβαδόν που καταλαμβάνει ο κεντρικός στολισμός, καθώς και η περίμετρος του θα πρέπει να είναι ανάλογα με το μέγεθος του τραπεζιού. Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για παράδειγμα ένα μεγάλο centerpiece σε μια ροτόντα 10 ατόμων καταλαμβάνοντας όλο το ζωτικό χώρο του τραπεζιού,που θα έπρεπε να μένει ελεύθερος για την εξυπηρέτηση των ανθρώπων όσο γευματίζουν, ούτε και να έχει τόσο μεγάλη περίμετρο που να “γεμίζει” το μάτι και να “φορτώνει” την εικόνα.

Άποψη του κτήματος Χατζηδάκη, όπως διακοσμήθηκε για τη δεξίωση
Άποψη του κτήματος, όπως διακοσμήθηκε για τη δεξίωση
Οι μπομπονιέρες μοιράστηκαν στα τραπέζια στις θέσεις των καλεσμένων
Στα τραπέζια με τα ψηλά centerpieces τοποθετήθηκαν σε κάθε θέση και οι μπομπονιέρες για τους καλεσμένους
Είσοδος ζευγαριού στη δεξίωση
Η εντυπωσιακή είσοδος του ζευγαριού στη δεξίωση εν μέσω πυροτεχνημάτων

Βεβαίως, εξίσου σημαντικό ρόλο παίζει και το ύψους του κεντρικού στολισμού. Ένα ψηλό centerpiece θα πρέπει να έχει ύψος γύρω στα 60 εκ. ή να είναι και λίγο ψηλότερο. Έτσι δεν θα ενοχλεί τους καλεσμένους που κάθονται στο ίδιο τραπέζι κι επιπλέον δεν θα εμποδίζει την ορατότητα μεταξύ όλων των τραπεζιών, αφήνοντας “αέρα” στον χώρο.

Να θυμάστε σε κάθε περίπτωση, ότι κάθε στολισμός έχει τα μυστικά του και ένας ενημερωμένος επαγγελματίας θα σας βγάλει από πιθανά διλήμματα και θα φροντίσει για το αισθητικό και το πρακτικό μέρος της διακόσμησης της δεξίωσής σας!

Comments

comments